Links

Veldman Yacht Charter
Veldman Yacht Charters, al 23 jaar de verhuur specialist in Friesland van luxe jachten (zonder vaarbewijs) vanuit Sneek. Voor meer informatie: www.vyc.nlVaren Doe Je Samen
Varen Doe Je Samen is een initiatief van Rijkswaterstaat waarbij de website bijdraagt om het verkeer op het water veiliger te maken.
Voor meer informatie: www.varendoejesamen.nl

Stichting Aangepaste Watersport Friesland (SAWF)
Het doel van de S.A.W.F. is voorwaarden te scheppen om ook gehandicapten de mogelijkheid te bieden, in gezins- of groepsverband, onbelemmerd te genieten van de watersport en attracties aan of nabij vaarwater. Het streven is dat de gehandicapte zo zelfstandig mogelijk kan varen, zodat de beleving optimaal is. De stichting tracht haar doel te bereiken door het in de vaart brengen en houden van speciaal voor gehandicapten gebouwde schepen.
Voor meer informatie: www.varenmethandicap.nl

De Zeeland, zeilcharterschip 

De kracht van het schip, de toegankelijkheid voor mensen met een beperking, overal is rekening mee gehouden. Er kunnen fantastische dagtochten gemaakt worden alles in overleg. Voor meer informatie: http://www.dezeeland.com


Zeilen, surfen, roeien, kanoën en zelfs waterskiën met handicap!
Voor zowel individuele personen of complete groepen.
Locatie: Het eiland Robinson Crusoe in de Loosdrechtse Plassen.
Ook voor rolstoelers.
Voor meer informatie www.sailwise.nl

Stichting On Wheels
Stichting on Wheels zet zich al sinds 1997 in voor kinderen, volwassenen en ouderen met een (ernstige) beperking, zoals de ziekte van Duchenne. Graag bieden zij deze kinderen en hun ouders,  maar ook volwassenen of ouderen eens het ongebonden vakantiegevoel of een onbezorgd dagje uit! Dat maken ze mogelijk door de verhuur van aangepaste vervoer- en kampeermiddelen, chalets en de organisatie van leuke activiteiten. 
Voor meer informatie: www.stichtingonwheels.nl 

Leren zeilen met een handicap:
Voor meer informatie: www.sailability.nl

Zeilen in Duitsland of Nederland: www.sfbeh.de
Zeilen in de Oostzee met een traditioneel schip: www.windsbraut-ev.de
Zeilen in Griekenland: www.disabledsailingholidays.com

Stinafo
Stinafo is een onafhankelijke organisatie die gehandicapte en chronisch zieke kinderen helpt grenzen te verleggen. Met hulpmiddelen en aanpassingen én met onderzoek naar methoden die handicaps kunnen verlichten. Creatieve en functionele oplossingen kunnen het leven voor de kinderen leuker en makkelijker maken.
Voor meer informatie: www.stinafo.nl

Gehandicapten startpagina.nl
U kunt Stichting Varen met Wielen ook terugvinden op: http://gehandicapten-recreatie.startpagina.nl

Vaarbewijzen.nl
Op vaarbewijzen.nl is veel informatie te vinden over de verschillende vaarbewijzen en de exameneisen. Daarnaast vindt u op deze site informatie over bijvoorbeeld de etiquette op het water en de veiligheid aan boord. Deze site een onmisbaar hulpmiddel voor iedere watersporter of diegenen die gediplomeerd watersporter willen worden. Op de site word je als lezer indien nodig, direct doorverwezen naar bevoegde instanties als Vamex, ANWB en het Watersportverbond.
Voor meer informatie: www.vaarbewijzen.nl

De Groene Wensboot
De Groene Wens Boot is een fluisterboot die rondvaart in het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het is echter geen gewone fluisterboot. De boot is speciaal geschikt voor gezinnen of vriendengroepen waarvan een of meerdere personen een fysieke beperking hebben.
Voor meer informatie: www.groenewensboot.nl 

 

Aanpassingen
Een hoog-laag bed met papegaai
Aangepaste badkamer met douchebrancard, douchestoel en aangepast toilet
Tilliftinstallatie in het plafond
Lift om aan- en van boord te gaan
Extra hoeveelheid water (2000 liter)
© 2023 Varen met Wielen, gemaakt met AddSite | Add Noise