Open dagen 28 en 29 maart 2020 Sneek
Dit nieuwsbericht van Albert Hendriks van Friesland Holland Nieuwsdienst heb ik ingekort, het hele artikel kunt u lezen op onze Facebookpagina onder het kopje:COMMUNITY.

Motor Yacht Experience bij Veldman Charters in Sneek, 28 en 29 maart 2020: Proefvaren, routeinformatie, proeverij ,,Lekker aan boord", Boat Bike Show en ,,open boot" zeilklipper De Hoop.

SNEEK - Het watersportseizoen in Nederland begint met een open weekend van Veldman Charters aan de Zwolsemanweg op watersportpark 't Ges in Sneek op zaterdag 28 en zondag 29 maart 2020. Richard en Jaqueline Veldman, verhuurders van motorjachten, komen dit jaar met een uitgebreider programma dan voorheen vanwege de jaarlijks toenemende belangstelling voor hun open huis.

DEMO & INFO - Het belangrijkste onderdeel van Veldman's motorbootevenement, dat dagelijks gratis toegankelijk is van 10.00 tot 17.00 uur is proefvaren met verschillende huurjachten. de proefvaarten krijgen een extra dimensie in de vorm van een tiental aanvullende activiteiten en stands op het haventerrein, zoals demonstraties van Vaarschool Friesland van Arthur Verheijen, een stand van recreatieschap Marrekrite (verantwoordelijk voor de gratis ligplaatsen in de Friese natuur en fietsnetwerk Friesland) en de aanwezigheid van de rolstoelvriendelijke motorboot Quincy. Dit jacht van de Stichting Varen met Wielen heeft de haven van Veldman als thuisbasis. Paviljoententen langs de haven bieden onderdak aan de vaar-en fietskaarten en reisgidsen van het bureau voor toerisme Friesland Holland, de proeverij ,,Lekker aan boord" met Friese speciaalbieren en diverse soorten kaas en droge worst - die ter plekke ook gekocht kunnen worden - en de Boat Bike Show. Fietsspecialist Sikko Brouwer van het grote 2Wielercentrum Joure toont en demonstreert diverse compacte toerfietsen en e-bikes voor aan boord, onder andere"The best bike on board 2020". Klipper ''De Hoop" van rederij Koopmans meert in de haven van Veldman af om belangstellenden een blik aan boord van een zeilcruiseschip te gunnen.

VAARBEWIJSVRIJ - Veldman verhuurt diverse typen vaarbewijsvrije kajuitmotorjachten. Voor het besturen van de motorboten, die niet langer zijn dan 15 meter en niet sneller kunnen varen dan 20 km per uur, hoeft men geen vaarbewijs te bezitten. De huurder moet uiteraard wel op de hoogte zijn van de vaarregels. Deze zijn echter eenvoudig. 

Op de meeste wateren in Noord-Nederland die populair zijn bij pleziervaarders, tref je geen beroepsvaart aan. Van sterke stromingen is in Friesland geen sprake. Het verkeer op het water is langzaam. Het jaarlijkse aantal aanvaringen op het recreatiewater en vastlopers op de Friese meren is door goede afbakening en bewegwijzering van de routes niet noemenswaardig, zo gering.

VAREN IS NIET MOEILIJK - Natuurlijk heeft een starter een beetje vaarervaring nodig voor het besturen en aanleggen van een motorboot. Een beginner is echter, afhankelijk van de grootte en het uitrustingsniveau van het jacht, al in een halve dag kapitein. In alle gevallen gaat de huurder met een drijvend vakantiehuis op pad en legt hij daar aan waar hij wil zijn: in een historisch dorpje, in een Elfstedenstad, bij een evenement of midden in de natuur van Friesland, Overijssel, Drenthe of Groningen.

MEER INFO:

http://www.veldman-sneek.nl

http://www.facebook.com/proefvaardagen/

http://www.proefvaren.com

http://www.varenmetwielen.nl

http://www.2wielercentrumjoure.nl

http://www.frieslandholland.nl

http://www.waterland.frl

http://www.marrekrite.frl

 

 

 

 Aanpassingen
Een hoog-laag bed met papegaai
Aangepaste badkamer met douchebrancard, douchestoel en aangepast toilet
Tilliftinstallatie in het plafond
Lift om aan- en van boord te gaan
Extra hoeveelheid water (2000 liter)
© 2023 Varen met Wielen, gemaakt met AddSite | Add Noise